Antena 3 CNN Externe Ce se va întâmpla cu America începând de astăzi. "Voi avea idei mai BUNE"

Ce se va întâmpla cu America începând de astăzi. "Voi avea idei mai BUNE"

Ce se va întâmpla cu America începând de astăzi. "Voi avea idei mai BUNE"
de O.P.    |    06 Ian 2014   •   10:13

După ce a petrecut 16 zile de vacanță în Hawaii, președintele SUA, Barack Obama, își reia activitatea, având o agendă încărcată la acest început de an, pe primul loc figurând confirmarea lui Janet Yellen în fruntea Rezervei Federale, informează luni ziarul ABC.

Obama a schimbat cele 30 de grade din Hawaii cu temperaturile scăzute din nord-estul SUA și o agendă încărcată, cu multe puncte rămase în suspensie, precum reforma în sistemul medical, reforma în domeniul imigrației și polemica încă aprinsă privind spionajul masiv realizat de Agenția de Securitate Națională.

Înainte de a pleca în vacanță, după o toamnă complicată, președintele Obama a comentat că este sigur că va avea 'idei mai bune' după 'câteva zile de odihnă și de soare'. După 24 de ore de la aterizarea la Washington, la bordul avionului Air Force One, Obama se confruntă cu prima sa problemă politică de anul acesta. Senatul SUA votează luni confirmarea lui Janet Yellen în fruntea Rezervei Federale, după ce votul a fost amânat în decembrie ca urmare a solicitărilor congresmenilor privind o mai mare transparență din partea organului legislativ.

Majoritatea democrată din Senat și republicanii nu au ajuns la un acord privind accelerarea procesului înainte de scurta perioadă de vacanță de sărbători, motiv pentru care procedura confirmării a trebuit să fie amânată până la 6 ianuarie.

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close