Antena 3 CNN Externe Ce se va întâmpla cu companiile aeriene europene după Brexit

Ce se va întâmpla cu companiile aeriene europene după Brexit

Ce se va întâmpla cu companiile aeriene europene după Brexit
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Mai 2018   •   09:03

Companiile aeriene europene vor avea o tranziţie precară după Brexit, din cauza incertitudinilor în creştere din sectorul de profil legate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează Financial Times.

Directorul de marketing al Ryanair, Kenny Jacobs, se teme că susţinătorii unui Brexit dur pun sub semnul întrebării proiectul acordului de tranziţie care ar permite operatorilor aerieni să continue să efectueze zboruri libere între Marea Britanie şi UE, din 2019.

Premierul britanic Theresa May a convenit în martie un proiect de acord, dar Jacobs este îngrijorat că presiunile venite din parte parlamentarilor pro-Brexit vor face ca acordul să nu fie semnat.

Asta ar însemna să nu existe un acord între Marea Britanie şi UE la ieşirea din Uniune a ţării. Dacă se va întâmpla acest lucru, Ryanair, care are sediul în Irlanda, va pierde dreptul ca aeronavele sale să zboare fără restricţii în Marea Britanie, fiind posibil să fie afectate şi cursele pe care le efectuează în interiorul acestei ţări, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: Brexit
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close