Antena 3 CNN Externe Ce se va întâmpla cu jurnalista filmată în timp ce lovea imigranţi. Autorităţile ungare au făcut acum anunţul

Ce se va întâmpla cu jurnalista filmată în timp ce lovea imigranţi. Autorităţile ungare au făcut acum anunţul

Ce se va întâmpla cu jurnalista filmată în timp ce lovea imigranţi. Autorităţile ungare au făcut acum anunţul
10 Sep 2015   •   20:30

Justiţia ungară a anunţat joi că a fost deschisă o anchetă penală împotriva jurnalistei care apare într-o înregistrare video lovind cu piciorul imigranţi care traversau frontiera Ungariei, relatează France Presse.

Imaginile cu această operatoare de televiziune ungară, Petra Laszlo, lovind cu piciorul imigranţi şi încercând să le pună piedică altora, au stârnit reacții puternice în Ungaria și în străinătate, în contextul în care Budapesta a fost deja criticată pentru atitudinea sa faţă de imigranţi.

Două mici partide de opoziție au depus o plângere penală împotriva jurnalistei, la scurt timp după ce înregistrarea video a început marţi să circule pe rețelele de socializare.

"În cadrul anchetei, autoritățile vor examina dacă au fost comise delicte mai grave", a indicat Sandor Toro, procuror şef adjunct al judeţului Csongrad.

Un 'zid al ruşinii' pe Facebook, care include fotografii, imagini video şi comentarii cu privire la incident, a primit susţinerea a mii de internauţi.

Imaginile, apărute marţi seara pe reţelele de socializare, o arată pe această tânără, cu camera pe umăr, punând piedică unui bărbat ce fugea cu un copil în brațe și lovind cu piciorul, într-un incident separat, o fetiţă. Jurnalista lucra pentru un post de televiziune apropiat extremei drepte.

Postul de televiziune unde lucra jurnalista, N1TV, a anunţat de marţi seara că Petra Laszlo a fost dată afară 'pentru comportament inacceptabil'.

Deocamdată, Petra Laszlo nu a reacţionat public.

Incidentul a avut loc la Roszke, lângă frontiera cu Serbia, în sudul Ungariei, unde sute de imigranți au forțat un cordon al poliției.

Ungaria se află de câteva săptămâni în prima linie în criza imigranților, ca punct de intrare în UE pentru zeci de mii de persoane, majoritatea originare din Siria. Autoritățile de la Budapesta au fost criticate pentru construirea unui gard din sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Serbia și pentru modul în care au gestionat sosirea imigranților pe teritoriul Ungariei.

×
Subiecte în articol: Ungaria criza imigranţilor
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close