Ce se va întâmpla cu trupul magnatului rus Berezovski. Copiii lui au hotărât asta

de O.P.    |    02 Apr 2013   •   11:32
Ce se va întâmpla cu trupul magnatului rus Berezovski. Copiii lui au hotărât asta
 Defunctul oligarh rus Boris Brezovski, decedat la sfârşitul lui martie în Marea Britanie, va fi înhumat la Londra, după finalizarea expertizei medico-legale, a anunţat postul rus de televiziune Dojd citând surse apropiate situaţiei, relatează RIA Novosti în pagina electronică.
  
"O sursă a confirmat pentru Dojd că decizia de înhumare a lui Berezovski în Marea Britanie a fost luată de copiii defunctului, şi anume de către fiicele sale mai mari Elizaveta şi Ekaterina", a declarat un corespondent al postului.
  
Considerat o "eminenţă gri" în timpul fostului preşedinte Boris Elţîn, iar ulterior un opozant dur faţă de preşedintele rus Vladimir Putin, Berezovski va fi înhumat la cimitirul Gunnersbury. Data funeraliilor nu este cunoscută încă.
  
Un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a anunţat anterior că fostul miliardar ar putea fi înhumat în Rusia.
  
Exilat în capitala britanică începând din 2000, Berezovski a fost găsit mort, la vârsta de 67 de ani, pe 23 martie, în proprietatea sa de la Ascot (Berkshire).

Autopsia a relevat că oligarhul a decedat, probabil, prin spânzurare. Anumiţi apropiaţi ai fostului miliardar au evocat, ulterior, o stare depresivă a acestuia, dar teza unei sinucideri a fost respinsă de către alţi apropiaţi ai defunctului.
  
Versiunea oficială asupra morţii lui Berezovski va fi prezentată în mod public după efectuarea unor analize suplimentare.
x close