Antena 3 Externe Ce spune cea mai puternică organizaţie a armelor de foc din Statele Unite, după atacul din Las Vegas

Ce spune cea mai puternică organizaţie a armelor de foc din Statele Unite, după atacul din Las Vegas

06 Oct 2017   •   08:49
Ce spune cea mai puternică organizaţie a armelor de foc din Statele Unite, după atacul din Las Vegas

National Rifle Association (NRA) s-a declarat joi favorabilă unor "reglementări suplimentare" privind mecanismele utilizate de autorul atacului de la Las Vegas pentru a transforma armele semiautomate în arme automate, o luare de poziţie surprinzătoare pentru acest lobby al armelor de foc, relatează AFP. 

NRA a cerut ca autorităţile americane "să verifice imediat dacă aceste mecanisme sunt în conformitate cu legea federală", au declarat într-un comunicat liderii acestui puternic lobby, Wayne LaPierre şi Chris Cox. 

"NRA consideră că aceste mecanisme care permit transformarea armelor semiautomate în arme automate trebuie să fie supuse unui control sporit", a precizat, de asemenea, textul. 

În Statele Unite, armele automate sunt interzise la vânzare publicului larg din anii 1980, dar armele semiautomate pot fi convertite uşor cu ajutorul unui mic dispozitiv absolut legal. Ceea ce a făcut Stephen Paddock care a tras, duminică seară, o ploaie de gloanţe în ritm susţinut asupra 22.000 de persoane, omorând 58 şi rănind alte aproape 500. 

Această luare de poziţie este neobişnuită pentru NRA care luptă din răsputeri împotriva oricărei reglementări suplimentare a armelor de foc.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: organizatie arme de foc

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close