Antena 3 CNN Externe Ce spune Papa Francisc despre alegerea lui Donald Trump

Ce spune Papa Francisc despre alegerea lui Donald Trump

Ce spune Papa Francisc despre alegerea lui Donald Trump
11 Noi 2016   •   11:41

Papa Francisc nu a dorit să emită o judecată de opinie cu privire la alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedintele al Statelor Unite, într-un interviu acordat vineri, spunând că este interesat numai de impactul pe care opţiunile politicienilor îl au asupra celor sărmani, informează Reuters. 

Întrebat ce părere are despre faptul că mogulul Donald Trump a câştigat alegerile prezidenţiale din Statele Unite, suveranul pontif a spus, potrivit cotidianului italian La Repubblica: ''Eu nu judec oamenii şi politicienii, nu vreau decât să se înţeleagă ce suferinţă aduce comportamentul lor celor sărmani şi celor excluşi''. 

Papa a continuat spunând că principala preocupare a sa în acest moment este pentru refugiaţi şi migranţi. ''Trebuie să dărâmăm zidurile care divid''. 

La începutul acestui an, papa Francisc a sugerat că Donald Trump nu este ''creştin" din cauza poziţiei sale privind imigraţia. Un purtător de cuvânt al său a spus ulterior că acest lucru nu a fost un atac la adresa candidatului Partidului Republican. 

Secretarul de stat al Sfântului Scaun, Pietro Parolin, l-a felicitat miercuri pe republicanul Donald Trump pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, încurajându-l să se implice în asigurarea păcii şi bunăstării în lume, potrivit EFE şi Reuters. "Îi dorim numai bine noului preşedinte şi să aibă o guvernare cu adevărat fructuoasă", a declarat cardinalul Pietro Parolin postului de radio al statului papal. "Ne angajăm să ne rugăm ca Dumnezeu să-l ilumineze şi să-l sprijine în slujba ţării sale, desigur, dar, de asemenea, să fie în slujba bunăstării şi păcii în lume. Cred că astăzi toată lumea trebuie să lucreze pentru a schimba situaţia globală, care este una de sfâşiere profundă şi conflict serios".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Papa Francisc Donald Trump Alegeri SUA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close