Antena 3 CNN Externe Ce spune preşedintele Venezuelei despre zvonurile referitoare la naţionalitatea sa

Ce spune preşedintele Venezuelei despre zvonurile referitoare la naţionalitatea sa

Ce spune preşedintele Venezuelei despre zvonurile referitoare la naţionalitatea sa
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    31 Iul 2013   •   10:42
Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a pus capăt unui zvon care îi atribuia naţionalitatea columbiană, acuzând marţi opoziţia că a răspândit aceste "invenţii demente" ca să îl destabilizeze.
 
"Dreapta venezueleană nu a putut învinge revoluţia", a declarat Maduro cu ocazia unui summit regional desfăşurat în localitatea Guayaquil din Ecuador, potrivit Mediafax. "Nu va putea face acest lucru nici cu puciuri şi contra-puciuri, nu a putut niciodată prin alegeri, iar acum umblă cu invenţii demente", a adăugat el. 
 
Liderul de la Caracas a dezminţit informaţiile prezentate de un fost ambasador al Republicii Panama pe lângă Organizaţia Statelor Americane Guillermo Cochez, aflat la originea zvonurilor. Diplomatul a prezentat un aşa-zis certificat de naştere al lui Maduro eliberat în localitatea columbiană Cucuta, de la frontiera cu Venezuela. 
 
"Aş fi mândru dacă m-aş fi născut la Cucuta, mândru să fiu columbian (...), dar m-am născut la Caracas", a continuat şeful statului venezuelean. 
 
În aceeaşi zi, un funcţionar din cadrul administraţiei columbiene, care se ocupă de registrul naşterilor, Carlos Arias, a confirmat că documentul prezentat de fostul ambasador este un fals ce nu are "aceleaşi caracteristici" cu certificatele columbiene. 
 
Afacerea a provocat însă o vie polemică în Venezuela. Liderul opoziţiei, Henrique Capriles, care contestă în continuare înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale din aprilie, a reacţionat afirmând că, dacă informaţia se dovedeşte adevărată, alegerile ar trebuie invalidate. 
 
"Nicolas, te întreb: unde te-ai născut? Venezuelenii au o îndoială", a afirmat Capriles, cerând preşedintelui ţării să arate certificatul de naştere. 
 
Zvonuri legate de naţionalitatea columbiană a lui Maduro, moştenitorul politic al liderului defunct Hugo Chavez, au circulat în perioada campaniei electorale, organizate după decesul mentorului său. 
 

×
Subiecte în articol: Nicolas Maduro Venezuela
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close