Antena 3 CNN Externe Ce spunea Vladimir Putin despre acuzațiile aduse regimului lui Bashar al-Assad privind atacul chimic din Siria

Ce spunea Vladimir Putin despre acuzațiile aduse regimului lui Bashar al-Assad privind atacul chimic din Siria

Ce spunea Vladimir Putin despre acuzațiile aduse regimului lui Bashar al-Assad privind atacul chimic din Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Apr 2017   •   09:29

Preşedintele rus Vladimir Putin declara, joi, că este inacceptabil să se facă acuzaţii "nefondate" în legătură cu un presupus atac cu arme chimice efectuat în această săptămână într-o provincie siriană, scrie presa internațională, citată de Agerpres.
     
Kremlinul a precizat într-un comunicat că Putin a discutat problema cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu într-o convorbire telefonică. 

Potrivit comunicatului, Putin "a subliniat că este inacceptabil să se facă acuzaţii nefondate la adresa oricui fără a efectua o investigaţie detaliată şi imparţială". 
     
Zeci de persoane au fost ucise într-un atac chimic suspectat că a fost comis de forţele guvernului sirian în provincia Idlib, iar guvernul SUA a sugerat că forţele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad sunt responsabile. Rusia a declarat că este prea devreme pentru a învinui guvernul sirian şi a cerut o investigaţie.

Joi noapte, Statele Unite au lansat rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuieşte forţele preşedintelui sirian Bashar Al-Assad. 59 de rachete de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei americane din estul Mediteranei împotriva mai multor ţinte din baza "Shayrat". 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close