Antena 3 CNN Externe Ce urmează în Libia după uciderea lui Muammar Gaddafi

Ce urmează în Libia după uciderea lui Muammar Gaddafi

Ce urmează în Libia după uciderea lui Muammar Gaddafi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    21 Oct 2011   •   23:24

În urma capturării şi uciderii fostului dictator Muammar Gaddafi, Consiliul Naţional de Traziţie din Libia este aşteptat să proclame eliberarea ţării la Bengazi, scrie BBC.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a anunţat, după confirmarea faptului că Gaddafi a fost ucis, că, astfel, campania de peste şapte luni a NATO şi-a atins scopul. Alianţa Nord-Atlantică urmează să anunţe în mod oficial finalizarea campaniei.

NATO va pune capăt operaţiunii sale militare în Libia la 31 octombrie, a anunţat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, informează AFP.

În cadrul campaniei, NATO a executat aproximativ 26.000 de survolări aeriene şi aproape 10.000 de misiuni de atac.

Pentru Libia urmează o perioadă de reconstrucţie, care va începe cu alegerea de noi autorităţi. În maxim opt luni vor fi organizate alegeri pentru Conferinţa Publică Naţională.

Noul corp de guvernare va numi un prim ministru, un guvern interimar şi o Autoritate Constituantă, care va realiza o nouă constituţie în maxim 60 de zile de la numire. Consituţia va fi votată de populaţie în cadrul unui referendum, iar, dacă va fi aprobată, alegerile generale vor avea loc în maxim şase luni.

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi Libia alegeri Constitutie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close