Antena 3 Externe Ce urmează să se întâmple în Crimeea DUPĂ rezultatul zdrobitor de la referendum. Occidentul şi Rusia îşi măsoară forţele

Ce urmează să se întâmple în Crimeea DUPĂ rezultatul zdrobitor de la referendum. Occidentul şi Rusia îşi măsoară forţele

de O.P.    |    17 Mar 2014   •   07:00
Ce urmează să se întâmple în Crimeea DUPĂ rezultatul zdrobitor de la referendum. Occidentul şi Rusia îşi măsoară forţele

Referendumul privind statutul Crimeei, care anunţa duminică o victorie a susţinătorilor alipirii acestei peninsule la Rusia, ar trebui să fie urmat de decizii instituţionale ale Moscovei şi de demersuri ale Occidentului pentru susţinerea Ucrainei, relatează AFP, care prezintă un calendar provizoriu.

Luni 17 martie

- Rezultate oficiale ale referendumului urmează să fie anunţate "cel târziu luni dimineaţa".

Parlamentul Crimeei se va reuni în sesiune extraordinară pentru a adopta o cerere de alipire la Rusia pe care o va adresa Moscovei. O delegaţie a Parlamentului se va deplasa în aceeaşi zi în Rusia.

- Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, va finaliza pregătirea unui proiect de lege privind integrarea Crimeei în Rusia (în caz de majoritate de voturi pentru acest scenariu) şi îl va distribui deputaţilor.

- Vicepreşedintele american Joe Biden va începe o călătorie de trei zile în Polonia şi în Lituania, unde va purta consultări pe tema situaţiei din Ucraina.

- Miniştrii europeni de Externe, care se reunesc la Bruxelles, ar putea adopta sancţiuni vizând Rusia.

- Ministrul ucrainean de Externe Andrii Deşciţa este aşteptat la Bruxelles. El urmează să fie primit de către secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen.

Parlamentul ucrainean se va reuni pentru a examina suplimentarea sumei alocate bugetului Ministerului ucrainean al Apărării.

Miercuri 19 martie

- Comisia Europeană (CE) urmează să ofere detalii despre o suplimentare a unui ajutor oferit Ucrainei, în valoare de un miliard de euro.

Vineri 21 martie

- Duma de Stat urmează să voteze asupra unui proiect de lege privind alipirea Crimeei la Rusia.

- UE şi Ucraina urmează se semneze, la Bruxelles, partea politică a Acordului de Asociere, în a doua zi a unui summit european. Anunţată de către premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, semnarea nu a fost confirmată în mod oficial de către Bruxelles.

- "Armistiţiul" ruso-ucrainean care trebuie să permită deblocarea şi aprovizionarea bazelor militare ucrainene din Crimeea urmează să expire la această dată.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close