Antena 3 CNN Externe Cea mai caldă primăvară din istorie. Record de temperatură în SUA

Cea mai caldă primăvară din istorie. Record de temperatură în SUA

Cea mai caldă primăvară din istorie. Record de temperatură în SUA
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
08 Iun 2012   •   09:09

Statele Unite au înregistrat anul acesta primăvara cea mai caldă de când se colectează asemenea date. Temperaturle au fost cu mult peste media normală, au anunţat joi autorităţile americane, citate de AFP.

Temperatura medie a Statelor Unite, cu excepţia statelor Alaska, Hawaii şi a teritoriilor de peste mări, a fost de 13,9 grade celsius din martie până în mai, cu 2,9 grade peste media constatată între 1901 şi 2000, arată datele difuzate de Agenţia Oceanică şi Atmosferică Americană (NOAA).

Primăvara anului 2012 a înregistrat o temperatură medie cu 1,1 grade Celsius mai mare, în raport cu cea mai caldă primăvară înregistrată anterior, cea a anului 1910.

Şi intervalul iunie 2011- mai 2012 a fost cea mai caldă perioadă de 12 luni înregistrată în Statele Unite de când sunt colectate aceste date. Temperatura medie a fost cu 1,8 grade Celsius mai mare faţă de media multianuală.

Cercetătorii alertează în mod regulat opinia publică privind responsabilitatea emisiilor de dioxid de carbon legate de activitatea industrială în încălzirea globală. În anul 2010, emisiile de dioxid de carbon au crescut în SUA, după ce autorităţile începuseră să înregistreze o scădere.

×
Subiecte în articol: primavara SUA temperatura prognoza meteo
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close