Antena 3 CNN Externe Cea mai distrugătoare armă din istoria omenirii, creată de americani

Cea mai distrugătoare armă din istoria omenirii, creată de americani

Cea mai distrugătoare armă din istoria omenirii, creată de americani
Sursa foto: Foto: unmannedsystemstechnology.com
09 Oct 2012   •   07:45

Bătăliile cu arme laser din filmele SF ar putea deveni în curând realitate. Armata Statelor Unite a creat prima rază laser care poate fi introdusă pe câmpul de bătălie. Este vorba despre un camion pe care a fost montat un aparat laser de mare putere. Oamenii de ştiinţă americani spun că noua armă va fi una dintre cele mai distrugătoare din istoria omenirii.

HEL MD va fi în scurt timp una dintre cele mai avansate arme ale Armatei Statelor Unite. Raza laser este montată pe spatele unui camion şi, după cum spun oamenii de ştiinţă americani, poate doborâ o gamă largă de proiectile.

Datorită faptului că raza laser circulă cu viteza luminii, HEL MD va fi cea mai rapidă, dar şi cea mai precisă armă din lume. Mai mult, nici costul de producţie nu este atât de ridicat pe cât se aşteptau creatorii razei.

Dacă va fi testată cu succes, arma laser va fi produsă în masă şi folosită pe câmpul de luptă de către Statele Unite, dar şi de aliaţii săi. Iar pe viitor, oamenii de ştiinţă vor să construiască raze încă şi mai mari decât HEL MD


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close