Antena 3 CNN Externe "Cea mai importantă confiscare legată de terorism". Statul american va confisca un zgârie-nori din Manhattan

"Cea mai importantă confiscare legată de terorism". Statul american va confisca un zgârie-nori din Manhattan

"Cea mai importantă confiscare legată de terorism". Statul american va confisca un zgârie-nori din Manhattan
Sursa foto: Foto: wikitravel.org
18 Sep 2013   •   10:46

Statele Unite vor confisca un zgârie-nori de 36 de etaje din New York. Clădirea este deţinută în secret de Iran, anunţat marţi Departamentul Justiţiei, citat de AFP.

Confiscarea şi vânzarea acestui imobil, situat pe 5th Avenue, în plin Manhattan, ar fi "cea mai importantă confiscare legată de terorism", potrivit ministerului.

Un judecător federal a dat curs, în această săptămână, unei plângeri a administraţiei americane potrivit căreia proprietarii imobilului au încălcat sancţiunile împotriva Iranului şi legislaţia privind spălarea de bani.

Potrivit procurorului federal din Manhattan, Preet Bharara, decizia confirmă acuzaţiile departamentului, potrivit cărora proprietarul imobilului "era (şi este în continuare) o faţadă pentru Banca Melli şi, în consecinţă, o faţadă pentru Guvernul Iranului".

Banii obţinuţi din vânzarea turnului vor fi transformaţi în indemnizaţii pentru „victimele terorismului finanţat de Iran".

Procurorii americani consideră că proprietarii imobilului, fundaţia Alavi şi grupul Assa, au transferat venitul din chirii şi alte fonduri către banca publică iraniană Melli.

Fundaţia Alavi administrează o organizaţie umanitară pentru Iran, precum şi acest imobil în numele Guvernului iranian.


 

×
Subiecte în articol: New York terorist
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close