Antena 3 CNN Externe Cea mai în vârstă maratonistă de la New York a murit a doua zi după concurs

Cea mai în vârstă maratonistă de la New York a murit a doua zi după concurs

Cea mai în vârstă maratonistă de la New York a murit a doua zi după concurs
Sursa foto: foto: Intact Images
06 Noi 2013   •   16:26

Americanca Joy Johnson, cea mai în vârstă alergătoare (86 ani) care a luat startul la maratonul de la New York de duminică, a decedat a doua zi, după ce în timpul cursei s-a împiedicat şi s-a lovit la cap şi a refuzat ulterior spitalizarea, informează MEDIAFAX.
   
Joy Johnson din San Jose, California, a terminat maratonul de la New York în mai puţin de opt ore de la start, în ciuda faptului că la kilometrul 32 s-a împiedicat şi s-a accidentat la cap. Octogenara a mers însă la cortul de prim ajutor doar după ce a încheiat cursa şi a refuzat să meargă la spital pentru un consult amănunţit.

Aceasta a mers la hotel pentru a se odihni după cursă şi a decedat în somn.
   
Intervievată cu o zi înaintea cursei de reporterii New York Daily News, concurenta a spus că vrea să moară încălţată în pantofii ei sport. "Tot timpul am spus că o să alerg până voi muri. Îmi doresc să mor în pantofii mei de alergat. Chiar nu ştiu când am de gând să renunţ să alerg", spunea Joy Johnson, înaintea maratonului de la New York.
   
"Ea nu alerga pentru competiţie, ci pentru că iubea mişcarea. Şi-a făcut o mulţime de prieteni în acest fel peste tot în lume", a declarat cea mai mică dintre fiicele femeii, care a fost profesor de educaţie fizică şi antrenor.
   
Cursa de duminică a fost a 25-a consecutivă pe care Joy Johnson a terminat-o, cel mai bun timp al său la maratonul de la New York fiind sub patru ore, în 1991. În grupa ei de vârstă, a terminat competiţia pe primul loc de şase ori.
   
Potrivit organizatorilor, dintre cei peste 50.000 de alergători care au luat startul la Maratonul de la New York, doar 18 aveau o vârstă de peste 80 de ani. Cel mai bătrân competitor care a reuşit să termine cursa de duminică a fost un bărbat în vârstă de 89 de ani.

×
Subiecte în articol: New York deces
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close