Antena 3 CNN Externe Cea mai mare aeronavă din lume arată ca un prezervativ şi este alimentată de alge (VIDEO)

Cea mai mare aeronavă din lume arată ca un prezervativ şi este alimentată de alge (VIDEO)

Cea mai mare aeronavă din lume arată ca un prezervativ şi este alimentată de alge (VIDEO)
Sursa foto: aeronava
22 Mai 2010   •   13:56

Cea mai mare aeronavă din lume a trecut cu bine de de primele teste după o perioadă de şase ore cât a durat umplerea cu heliu. Având o lungime de 76 de metri şi un diametru de 20 de metri, aeronava Bullet 580 poate transporta încărcături de aproape o tonă la o altitudine de peste 6.000 de metri, potrivit newslite.tv.

Producătorii spun că aeronava, în valoare de peste 6.440.000 de euro, va funcţiona la o viteză de aproape 130 km/h şi oferă o alternativă eficientă în comparaţie cu avioanele cargo tradiţionale, în privinţa costurilor.

Dirijabilul Bullet 580 va fi folosit în probleme ce ţin de securitate naţională şi în caz de calamităţi naturale. Desigur dacă se trece peste aspectul ilar al aeronavei, care are forma unui prezervativ.

?Aparatele de zbor au trecut printr-un proces al evoluţiei suprinzător de mic de-a lungul istoriei lor de peste 150 de ani?, a declarat Michael Lawson, directorul E-Green Technologies, compania care a produs dirijabilul.

Acesta a adăugat că aeronavele produse de compania sa depăşesc performanţele restrânse ale tradiţionalelor zeppelin-uri şi dirijabile pentru că se combină construcţii simple, tehnologia avansată şi posibilitatea de alimentare cu un combustibil obţinut din alge, protejând astfel mediul înconjurător.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: aeronava prezervativ alge
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close