Antena 3 CNN Externe Cea mai mare captură din istorie. Facebook și FBI au destructurat o rețea de crimă informatizată

Cea mai mare captură din istorie. Facebook și FBI au destructurat o rețea de crimă informatizată

Cea mai mare captură din istorie. Facebook și FBI au destructurat o rețea de crimă informatizată
de N.B.    |    12 Dec 2012   •   12:15

Cea mai mare captură din istoria luptei împotriva criminalității cibernetice a fost realizată de FBI și cea mai mare rețea de socializare din lume.

Facebook a ajutat FBI să destructureze o rețea internațională de crimă organizată, care s-a folosit de un botnet pentru a infecta 11 milioane de computere și să fure peste 850 de milioane de dolari, informează CNet.

FBI a anunțat, marți, că echipa de securitate a Facebook a ajutat la identificarea și arestarea a 10 persoane din țări diferite, care foloseau malware Yahos și botnet Butterfly pentru a fura datele cardurilor, conturilor bancare și informațiile personale ale victimelor lor.

”Facebook a ajutat ancheta prin identificarea rădăcinii infecțiilor, a presupușilor făptași și a celor afectați de software-ul malițios”, a anunțat Biroul american.

FBI a comunicat că a arestat oameni din Bosnia și Herzegovina, Croația, Macedonia, Noua Zeelandă, Peru, Marea Britanie și Statele Unite.

Deși nu este clar modul în care FBI a ajuns la suma de 850 de milioane, când a anunțat pagubele produse de programele cu care cei arestați au infectat computerele din toată lumea, aceasta este de departe cea mai importantă sumă legată de astfel de practici.  Următoarele două sunt cei 100 de milioane de dolari furați și 13 milioane de computere infectate de botnet-ul Zeus și cei 47 de milioane de dolari estimați a fi paguba produsă de Eurograbber.

×
Subiecte în articol: FBI malware
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close