Antena 3 CNN Externe Cea mai mare comoară descoperită vreodată pe o epavă se întoarce în Spania

Cea mai mare comoară descoperită vreodată pe o epavă se întoarce în Spania

Cea mai mare comoară descoperită vreodată pe o epavă se întoarce în Spania
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
19 Feb 2012   •   15:53
Un judecător federal american a ordonat companiei americane Odyssey, specializată în recuperarea comorilor de pe epave, să restituie Spaniei un valoros tezaur descoperit pe epava unei nave scufundate în 1804.

Decizia impune ca acel tezaur, alcătuit din peste 500.000 de monede de argint şi câteva sute de obiecte de aur, să fie pus la dispoziţie Madridului începând de marţi, 21 februarie şi să fie trimis în Spania până vineri, 24 februarie.

Judecătorul a ignorat cererea formulată de compania Odyssey în care aceştia cereau plata a 412.814 de dolari pentru faptul că ar fi asigurat conservarea acestei comori de 17 tone, descoperită pe epava navei „Nuestra Senora de las Mercedes”, scufundată în 1804 în sudul Portugaliei.

„Judecătorul a acceptat proiectul Spaniei care a cerut să i se restituie cele 594.000 de monede de argint şi celelalte obiecte recuperate de pe corabia naufragiată”, a declarat avocatul guvernului spaniol, James Goold.

Valoarea totală a comorii este de circa 500 de milioane de dolari – cea mai mare comoară descoperită vreodată pe o epavă.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close