Antena 3 CNN Externe Cea mai mare expoziţie militară din lume, găzduită la Londra

Cea mai mare expoziţie militară din lume, găzduită la Londra

Cea mai mare expoziţie militară din lume, găzduită la Londra
11 Sep 2009   •   21:42


1.300 de participanţi din peste 60 de ţări prezintă zilele acestea cele mai spectaculoase modele din domeniul militar.

Ediţia din acest an pune accentul pe noile tehnologii care pot asigura o mai bună protecţie şi siguranţă a trupelor din Afganistan.

"Tema predominantă a expoziţiei din acest an este protecţia forţelor militare, şi asta înseamnă vehicule şi sisteme de apărare care fac ca soldaţii din teatrele de război să fie în siguranţă. Din cele 62 de ţări care participă la expoziţie, 42 participă la operaţiunile miliatare din Afganistan. Deci, evenimentul se concentrează pe Afganistan şi pe siguranţa soldaţilor", susţine unul dintre organizatorii evenimentului.

Printre marile atracţii ale expoziţiei militare se numără un interceptor XSR, demn de filmele cu James Bond. Specialiştii îl descriu ca pe un vas de patrulare şi de urmărire, capabil să atingă o viteză de peste 150 de kilomteri pe oră. Vasul, care va fi folosit în lupta cu piraţii apelor, poate fi dotat cu mitraliere şi tunuri.

Nu lipsesc nici echipamentele destinate forţelor terestre, de la vehicule blindate la roboţi care dezamorsează bombe. Totul pentru a reduce numărul victimelor în rândul forţelor militare.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Londra militar Afganistan
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close