Antena 3 CNN Externe "Cea mai mare realizare a Papei e demisia". Cine a făcut această declaraţie controversată

"Cea mai mare realizare a Papei e demisia". Cine a făcut această declaraţie controversată

"Cea mai mare realizare a Papei e demisia". Cine a făcut această declaraţie controversată
Sursa foto: Foto: .amazonaws.com
12 Feb 2013   •   12:41
Sinead O'Connor este de părere că demisia Papei Benedict al XVI-lea reprezintă "cea mai mare realizare" a suveranului pontif. Cântăreaţa i-a îndemnat pe liderii catolici să reconstruiască Biserica Catolică pe baze sănătoase, după scandalul provocat de abuzurile sexuale comise de unii preoţi catolici, informează contactmusic.com.

Artista irlandeză a criticat în repetate rânduri papalitatea şi i-a acuzat de multe ori pe liderii catolici, declarând că aceştia muşamalizează de multe decenii cazurile de pedofilie în care sunt implicaţi unii dintre preoţi.

Sinead O'Connor a postat o declaraţie publică pe site-ul ei, în care afirmă că demisia Papei Benedict al XVI-lea ar trebui să marcheze începutul unei noi ere, cea a onestităţii, pentru Biserica Catolică.

"Vreau să îl felicit pe Papa Benedict pentru decizia lui de a se retrage din funcţie, înainte ca tot ce e mai rău din ceea ce se petrece (în rândul bisericii, n.r.) să fie descoperit. Apreciez faptul că a făcut o aluzie la o parte dintre acele lucruri în declaraţia sa şi îl asigur că Cel de Sus îi iartă pe aceia care pot să recunoască că au greşit în trecut", afirmă artista irlandeză.

"Biserica a ajuns să aibă o reputaţie proastă şi îngrozitoare, din cauza minciunilor şi a blasfemiilor împotriva Sfântului Spirit. Cea mai mare realizare a lui Benedict este faptul că a demisionat. Acum există o şansă pentru ca Biserica să fie reconstruită şi să fie din nou potrivită pentru a deveni casa Sfântului Spirit", a adăugat cântăreaţa.



În 1992, Sinead O'Connor a ţinut prima pagină a presei internaţionale atunci când a rupt un afiş cu fotografia predecesorului Papei Benedict al XVI-lea, Ioan Paul al II-lea, în timpul emisiunii de televiziune "Saturday Night Live".




×
Subiecte în articol: Papa Benedict al XVI-lea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close