Antena 3 CNN Externe Cea mai puternică economie din Europa îşi aduce aurul în ţară

Cea mai puternică economie din Europa îşi aduce aurul în ţară

Cea mai puternică economie din Europa îşi aduce aurul în ţară
Sursa foto: Foto: pixabay.com
05 Sep 2017   •   21:36

Germania a finalizat, mai devreme decât anticipa, repatrierea unei cantități de 300 de tone din rezerva sa de aur depozitată în SUA, în conformitate cu planul său de a recupera o parte din lingourile de aur ținute peste hotare în timpul Războiului Rece, scrie capital.ro.

Banca centrală a Germaniei — Bundesbank — a informat că în cursul anului trecut a repatriat o cantitate de 111 tone de aur depozitată la sediul Rezervei Federale din New York, finalizând astfel, înainte de termen, planul care prevedea repatrierea a 300 de tone de aur din New York la Frankfurt. Tot în cursul anului 2016, Bundesbank a repatriat şi o cantitate de 105 tone de aur depozitată la Paris.

În urma crizei datoriilor din zona euro, o mare parte din populaţia Germaniei şi-a exprimat dorinţa ca un procentaj mai mare din rezerva de 3.381 de tone de aur să fie stocată acasă, iar unii au ridicat semne de întrebare cu privire la existenţa acestor rezerve. În replică, Bundesbank a publicat o listă detaliată cu locaţia, numărul de inventar, greutatea şi puritatea fiecărui lingou din rezerva sa.

Păstrarea peste hotare a rezervei de aur a Germaniei este o moştenire a sistemului Bretton Woods, înfiinţat la finele celui de-al Doilea Război Mondial. Pe lângă rezervele stocate în SUA, alte aproximativ 400 de tone de aur din rezerva Germaniei sunt stocate la Bank of England.

×
Subiecte în articol: Germania Razboiul Rece aur
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close