Antena 3 CNN Externe Ceainic rusesc primit de Regina Marii Britanii, mutat pentru că ascundea microfoane

Ceainic rusesc primit de Regina Marii Britanii, mutat pentru că ascundea microfoane

Ceainic rusesc primit de Regina Marii Britanii, mutat pentru că ascundea microfoane
26 Noi 2008   •   13:45

Un ceainic electric primit de Regina Marii Britanii din partea Rusiei a fost mutat din Castelul Balmoral ca măsură de precauţie, după ce au apărut suspiciuni că ar putea ascunde un microfon.
Ceainicul de circa 60 de cm a fost dăruit monarhiei în urmă cu 20 de ani, ca gest de bunăvoinţă. În toată această perioadă, ceainicul a fost aşezat într-un colţ al unui salon de desen de pe proprietatea Aberdeenshire, fiind considerat unul dintre obiectele preferate ale Reginei Mame. Acum însă după tot acest timp, agenţii de securitate britanici şi-au dat seama că obiectul ar putea fi ?dăunător? şi au cerut mutarea acestuia.
De altfel, un microfon ascuns în ceainic ar fi putut capta conversaţii private între membrii familiei regale, dar şi discuţii între regină şi premieri sau alţi lideri mondiali, scrie Daily Mail.
De altfel, servitorii au fost avertizaţi să nu bage niciodată ceainicul în priză din cauza provenienţei dubioase din Estul Europei.
"Samovarul a fost întotdeauna o enigmă. Nimeni nu a reuşit să înţeleagă ceea ce au crezut ruşii că vom face cu el", a declarat un servitor.
?Nimeni nu îl considera o ameninţare până la o recentă cercetare a agenţilor cu dispozitivele lor electronice. Au căutat peste tot, în toate locurile imaginabile toalete sau camere, iar primul lucru care a fost scos a fost samovarul?. Purtătoarea de cuvânt a Palatului Buckingham a refuzat să comenteze.
Informaţia vine la o zi după ce un agent american a recunoscut că a spionat telefonul lui Tony Blair şi discuţiile sale private pe vremea când acesta era premier.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close