Antena 3 Externe CEDO condamnă Grecia pentru tratamente inumane aplicate unor deţinuţi, între care şi un român

CEDO condamnă Grecia pentru tratamente inumane aplicate unor deţinuţi, între care şi un român

de S.T.    |    12 Mar 2015   •   20:23
CEDO condamnă Grecia pentru tratamente inumane aplicate unor deţinuţi, între care şi un român

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat joi Grecia pentru tratamente inumane şi degradante aplicate unor deţinuţi greci şi străini, între care şi un român, aflaţi în închisorile elene şi a decis acordarea de despăgubiri pentru prejudicii morale, precum şi costuri şi cheltuieli în valoare de 82.600 de euro, relatează agenţia de presă elenă ANA-MPA, citată de Agerpres.

Cazul priveşte trei cetăţeni greci, un cetăţean român şi unul bulgar care s-au plâns de condiţiile de detenţie din închisorile din Korydallos, Larissa şi Diavata.

Reclamanţii s-au plâns de închisorile supraaglomerate, de condiţiile insalubre, de detenţia în celule nemobilate, neîncălzite şi fără lumină, precum şi de mirosul insuportabil din închisoare provocat de gunoiul aruncat în curte pe ferestrele din celule.

CEDO a decis împotriva Greciei pentru încălcarea articolului 3 din Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a ordonat acordarea de despăgubiri reclamanţilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close