Antena 3 CNN Externe CEDO: Un bărbat torturat de poliţia rusă va primi 27.000 de euro

CEDO: Un bărbat torturat de poliţia rusă va primi 27.000 de euro

CEDO: Un bărbat torturat de poliţia rusă va primi 27.000 de euro
29 Noi 2013   •   13:40

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis ca un bărbat din Rusia să primească daune compensatorii în valoare de 27.000 de euro.
Alexander Novoselov, din oraşul Nizhny Novgorod a intentat la CEDO un proces împotriva poliţiştilor din localitate, pe care i-a acuzat de acte de violenţă nejustificate.

În 2004, poliţia locală ancheta o tentativă de omor a celui mai bogat om de afaceri din zonă, Oleg Sorokin, care acum este primarul oraşului.

CEDO, prin Comisia de Investigare a Actelor de Tortură, a ajuns la concluzia că forţele de ordine l-au răpit pe Novoselov din propria casă, l-au dus în pădure unde l-au torturat, forţându-l pe acesta să-şi asume vina pentru tentativa de asasinat.

Ulterior, toate aceste acuzaţii aduse victimei au fost retrase, iat tot ce i s-a întâmplat lui Novoselov a fost un "experiment operaţional", după cum relatează un comunicat al CEDO.

Potrivit celor publicaţiilor din Nizhny Novgorod, Alexander Novoselov era garda de corp a lui Mikhail Dikin, unul dintre fraţii care sunt închişi pentru că au ordonat uciderea oligarhului local.

×
Subiecte în articol: CEDO
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close