Antena 3 CNN Externe Cehia. Noi arestări după valul fără precedent de intoxicaţii cu băuturi alcoolice contrafăcute

Cehia. Noi arestări după valul fără precedent de intoxicaţii cu băuturi alcoolice contrafăcute

Cehia. Noi arestări după valul fără precedent de intoxicaţii cu băuturi alcoolice contrafăcute
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
29 Sep 2012   •   15:59

Poliţia cehă a anunţat sâmbătă că a arestat cinci membri ai unei reţele de distribuţie de băuturi alcoolice contrafăcute cu metanol, după ce un val fără precedent de intoxicaţii s-a soldat cu 26 de morţi la începutul lui septembrie, relatează AFP.
   
Poliţiştii au arestat un bărbat şi o femeie în regiunea Karlovy Vary (vest) şi alţi trei bărbaţi la Moravia (est), a anunţat Andrea Kavova, o purtătoare de cuvânt a poliţiei.
   
Aproximativ 360 de litri de alcool contrafăcut au fost confiscaţi odată cu operarea arestărilor. "Este vorba despre rachiu de caise, distribuit în sticle de vin fără etichete", a precizat ea.
   
Poliţia a anunţat luni că i-a identificat pe principalii doi vinovaţi de valul de intoxicaţii, care au fabricat, potrivit purtătoarei de cuvânt, la sfârşitul lui august şi începutul lui septembrie, un amestec toxic de metanol şi etanol.
   
Ministerul ceh al Sănătăţii a anulat, ulterior, măsurile de prohibiţie vizând alcoolul tare fabricat înainte de 1 ianuarie 2012, condiţionând vânzarea fiecărei sticle de alcool nou produsă de aplicarea unui nou timbru de acciză şi eliberarea unui certificat de trasabilitate.
   
O cantitate totală de aproximativ 15.000 de litri de alcool contrafăcut a fost introdusă pe piaţa cehă, potrivit comandantului poliţiei cehe Martin Cervicek.
   
Câteva zeci de persoane au fost spitalizate în întreaga ţară, după ce au consumat alcool contrafăcut, unele în stare gravă. Aproximativ zece cehi au fost afectaţi de cecitate.

×
Subiecte în articol: Cehia Rusia votca alcool piata
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close