Antena 3 CNN Externe Cehii vor repara tancurile ucrainene avariate în război

Cehii vor repara tancurile ucrainene avariate în război

Republica Cehă va repara tancurile și transportoarele blindate ale trupelor ucrainene. Este vorba despre vehiculele avariate în luptă, a confirmat ministrul ceh al apărării, Jana Cernochova.

Cehii vor repara tancurile ucrainene avariate în război
Sursa foto: Hepta/ DPA Images / Celestino Arce Lavin
de Mia Lungu    |    19 Apr 2022   •   22:25

Ministrul ceh a spus că primele vehicule reparate vor fi tancurile ucrainene T-64, dar că vor urma și altele, inclusiv vehicule de luptă pentru infanterie.

Cernochova a declarat că Republica Cehă a fost prima țară abordată de Ucraina cu o cerere de întreținere și reparare ale vehiculelor de luptă. 

Republica Cehă a fost prima țară străină care a furnizat Ucrainei tancuri - T-72 din epoca sovietică, precum și vehicule de luptă pentru infanterie BMP-1. Există, de asemenea, rapoarte potrivit cărora a furnizat artilerie autopropulsată, precum și sisteme de rachete cu lansare multiplă, susține BBC, potrivit Mediafax.

Ministerul Apărării a refuzat să precizeze cantitatea și tipul livrărilor către Ucraina, confirmând doar că trimite atât arme ușoare, cât și grele și că va continua să facă acest lucru indiferent de obiecțiile Rusiei.

Pe lângă ajutorul militar oficial al guvernului, o campanie de finanțare publică pentru cumpărarea de arme pentru forțele armate ucrainene a strâns până în prezent peste 40 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: cehii tancuri ucrainene razboi
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close