Antena 3 CNN Externe Cehii sunt „geloşi” pe Klaus Iohannis pentru vizita la Casa Albă

Cehii sunt „geloşi” pe Klaus Iohannis pentru vizita la Casa Albă

Cehii sunt „geloşi” pe Klaus Iohannis pentru vizita la Casa Albă
Sursa foto: Foto: Klaus Iohannis/Facebook
07 Iun 2017   •   21:24

„Hospodarské Noviny”  este un ziar prestigios din Cehia, care scrie că preşedintele român  şi-a depăşit omologii din Cehia sau Polonia în încercarea de a fi primul lider est-european primit de Donald Trump la Casa Albă, potrivit Europa Liberă.

„Primul din regiune merge la Washington preşedintele român Iohannis, care a luat-o chiar şi înaintea polonezilor”, titrează „Hospodarské Noviny” (HN), adăugând că preşedintele ceh încă aşteaptă o programare la Casa Albă.

Publicația scrie că performanţa diplomatică a lui Iohannis are ca bază „parteneriatul extraordinar de strâns” construit în ultimii 20 de ani de Statele Unite şi România.

Ziarul ceh aminteşte interviul pe care i l-a acordat recent pe această temă ministrul de externe român Teodor Meleşcanu, care spunea că pentru români apartenenţa la NATO şi parteneriatul strategic cu Statele Unite „sunt cei doi piloni cei mai importanţi ai securităţii” naţionale.

Statele Unite au în România două baze militare, cea de la Deveselu şi cea de la Mihail Kogălniceanu, iar Bucureştiul vrea să cumpere chiar anul acesta sistemul antirachetă american „Patriot”, scrie HN, amintind şi că în iulie un număr mare de militari din multe ţări NATO vor participa la exerciţii militare în România.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Casa Alba vizita Cehia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close