Antena 3 CNN Externe Cei mai mari 8 producători de arme din SUA, întâlnire la Pentagon pe tema războiului din Ucraina

Cei mai mari 8 producători de arme din SUA, întâlnire la Pentagon pe tema războiului din Ucraina

Pentagonul îi va găzdui miercuri pe cei mai importanți opt producători de arme americani pentru a discuta despre capacitatea industriei de a satisface nevoile Ucrainei dacă războiul cu Rusia durează ani întregi.

Cei mai mari 8 producători de arme din SUA, întâlnire la Pentagon pe tema războiului din Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    12 Apr 2022   •   22:44

Cererea de arme a crescut după ce invazia Rusiei din 24 februarie a stimulat transferurile de arme ale SUA și ale aliaților în Ucraina. Reaprovizionarea, precum și planificarea unui război mai lung vor fi subiecte discutate în cadrul întâlnirii, au declarat două surse pentru Reuters, sub protecția anonimatului.

Biroul de Achiziții și Susținere al Pentagonului, cumpărătorul armelor pentru Departamentul de Apărare al SUA, va găzdui întâlnirea de 90 de minute și ar participa și secretarul adjunct al Apărării Kathleen Hicks, a spus una dintre persoane.

Pentagonul a spus că cele mai utile arme sunt sistemele mai mici, cum ar fi rachetele antitanc Javelin și rachetele antiaeriene Stinger, pe care Washingtonul și aliații le-au expediat în Ucraina aproape zilnic. Utilizarea intensă, precum și eficiența câmpului de luptă afișată de forțele ucrainene, a stârnit interesul pentru reaprovizionarea acestor arme.

Raytheon Technologies  și Lockheed Martin Corp produc împreună Javelin, în timp ce Raytheon produce Stingers. Alți producători de arme de top sunt Boeing Co, Northrop Grumman, General Dynamics și L3Harris Technologies.

Casa Albă a declarat săptămâna trecută că a oferit Ucrainei peste 1,7 miliarde de dolari în asistență de securitate de la încceputul invaziei, peste 5.000 Javelin și peste 1.400 de Stingers.

Administrația de Cooperare pentru Securitate a Apărării a Pentagonului organizează întâlniri săptămânale ale echipei sale europene de gestionare a crizelor pentru a analiza cererile specifice legate de Ucraina. Pentru a accelera aprobarea guvernului SUA pentru vânzările și transferurile de arme produse de contractorii americani de apărare, Pentagonul a reînființat o echipă care să răspundă cererii crescute.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close