Antena 3 CNN Externe Cei trei români răniţi în accidentul din Ungaria sunt şoferii autocarului şi copilul unuia din ei

Cei trei români răniţi în accidentul din Ungaria sunt şoferii autocarului şi copilul unuia din ei

Cei trei români răniţi în accidentul din Ungaria sunt şoferii autocarului şi copilul unuia din ei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    08 Feb 2014   •   16:56

Starea de sănătate a cetăţenilor români răniţi în accidentul rutier din Ungaria este stabilă, doi dintre ei urmând să fie externaţi sâmbătă, a comunicat MAE. De asemenea, cei trei români răniţi în accidentul din Ungaria sunt şoferii autocarului şi copilul unuia dintre aceştia.

"Starea de sănătate a cetăţenilor români răniţi în accident este stabilă. Cetăţeanul român şi minorul român aflaţi pentru îngrijiri medicale la spitalul din Pecs vor fi externaţi în cursul zilei de astăzi", se arată într-un comunicat al Ministerului de Afaceri Externe, cu precizarea că aceştia sunt "doi adulţi şi un minor, cei doi şoferi ai autocarului şi, respectiv, fiul minor al unuia dintre aceştia".

MAE aminteşte că, "prin Ambasada de la Budapesta şi Consulatul General de la Szeged, a trimis imediat două echipe consulare în teren pentru a acorda asistenţă cetăţenilor victime ale accidentului", aceştia deplasându-se la spitalele din oraşele Pecs şi Mohacs şi că a ţinut permanent legătura cu autorităţile ungare. 

Accidentul a avut loc pe autostrada M6 din Ungaria, vineri, în jurul orei 20.14, după ce autocarul, înmatriculat în judeţul Harghita şi în care se aflau 26 de persoane, a căzut într-un canal adânc de zece metri de pe marginea drumului şi s-a răsturnat pe o parte.

Autocarul plecase vineri de la Băile Homorod şi se îndrepta spre localitatea Pecs. În urma accidentului, 22 de persoane au fost rănite, între care trei români.

×
Subiecte în articol: accident accident autocar Ungaria
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close