Antena 3 CNN Externe Cel mai bătrân cuceritor al muntelui Everest, recunoscut oficial de Cartea Recordurilor

Cel mai bătrân cuceritor al muntelui Everest, recunoscut oficial de Cartea Recordurilor

Cel mai bătrân cuceritor al muntelui Everest, recunoscut oficial de Cartea Recordurilor
24 Noi 2009   •   17:42

Un bărbat din Nepal, care a escaladat Muntele Everest la vârsta de 76 de ani, a fost recunoscut oficial de Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai în vârstă persoană care a cucerit cel mai înalt vârf al lumii.

Madhav Kumar, primul ministru al ţării, s-a numărat printre demnitarii din Katmandu care l-au felicitat pe Min Bahadur Sherchan, acum în vârstă de 78 de ani, după ce a primit un certificat oficial din partea Guinness.

Min Sherchan a urcat cei 8.850 de metri în mai 2008, la vârsta de 76 de ani şi 340 de zile, însă Cartea Recordurilor Guinness continua să îl listeze pe japonezul Katsusuke Yanagisawa - care a cucerit vârful la 71 de ani - ca fiind cea mai bătrână persoană care a escaladat muntele.

Neaplezul a cerut oficial la începutul acestui an să fie recunoscut. "Obiectivul meu principal pentru care am escaladat Everestul a fost pacea mondială. Am fost determinat să cuceresc vârful sau să mor încercând", a declarat Sherchan. Fost soldat, Min Bahadur era foarte puţin cunoscut printre alpinişti şi a reuşit să urce muntele Everest la prima încercare.

Nepalezii deţin majoritatea recordurilor ce au legătură cu Everest, inclusiv cea mai rapidă căţărare, cel mai îndelungat timp petrecut la vârf şi cea mai tânără persoană care a escaladat muntele.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: everest
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close