Cel mai bogat arab a rupt legăturile cu Forbes, din cauza unei dispute privind topul miliardarilor

de S.T.    |    05 Mar 2013   •   16:13
Cel mai bogat arab a rupt legăturile cu Forbes, din cauza unei dispute privind topul miliardarilor

Prinţul Alwaleed bin Talal, cel mai bogat om din lumea arabă, a anunţat că a "rupt legăturile" cu echipa care se ocupă de lista miliardarilor publicată de revista Forbes, acuzând utilizarea unei metode incorecte de evaluare a averilor.

Forbes evaluează averea Prinţului Alwaleed la 20 miliarde de dolari, în urcare cu 2 miliarde de dolari în ultimul an, clasândul pe locul 26 în topul celor mai bogaţi oameni din lume în 2013, publicat luni.
   
Prinţul Alwaleed bin Talal deţine 95% din acţiunile grupului Kingdom Holding Company, înregistrat în Arabia Saudită, cu afaceri diversificate, de la hoteluri de lux la o participaţie importantă la Twitter, potrivit Mediafax.
   
Kingdom Holding Company denunţă într-un comunicat că Forbes ar utiliza o metodă incorectă de evaluare a averilor, cu o înclinaţie împotriva oamenilor de afaceri din Orientul Mijlociu. Compania nu a precizat la cât evaluează averea Prinţului Alwaleed.
   
Un purtător de cuvânt al Forbes, citat de Financial Times, susţine că investitorul saudit îşi evaluează averea la 29,6 miliarde de dolari.
   
Prinţul Alwaleed s-ar plasa astfel în topul celor mai bogaţi 10 oameni din lume, deasupra omului de afaceri francez Bernard Arnault, fondatorul Luis Vuitton Moet Hennessy şi cel mai influent om de afaceri francez, cu o avere evaluată la 29 miliarde de dolari.
   
"Prinţul Alwaleed a transmis un comunicat de presă ca răspuns la o serie de întrebări transmise de Forbes pentru a verifica anumite informaţii. Forbes analizează de câţiva ani situaţia financiară a prinţului şi va prezenta rezultatele investigaţiei într-un articol din revistă, care va fi publicat online", se arată într-un comunicat al publicaţiei americane, controlată de Steve Forbes.
   

x close