Antena 3 CNN Externe Cel mai bogat om din Africa vrea să facă investiții uriașe în Europa şi Statele Unite

Cel mai bogat om din Africa vrea să facă investiții uriașe în Europa şi Statele Unite

Cel mai bogat om din Africa vrea să facă investiții uriașe în Europa şi Statele Unite
Sursa foto: Foto: pixabay.com
17 Aug 2017   •   13:40

Cel mai bogat om din Africa, nigerianul Aliko Dangote, intenţionează să investească între 20 şi 50 de miliarde de dolari în Europa şi Statele Unite până în 2025, în domenii precum energie regenerabilă şi industrie petrochimică.

Magnatul în vârstă de 60 de ani vrea să îşi mute afacerile în Statele Unite şi Europa pentru prima dată în 2020 după ce finalizează proiectele de agricultură în valoare de 5 miliarde de dolari şi rafinăria în valoare de 11 miliarde de dolari din ţara natală, a declarat Dangote într-un interviu pentru Bloomberg.

„Începând din 2020, 60% din viitoarele investiţii vor fi în afara Africii”, a spus Dangote, a cărui avere ajunge la 11,6 miliarde de dolari, potrivit Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg.

Dangote şi-a extins afacerile, atât din punct de vedere geografic, cât şi în ceea ce priveşte noile industrii. Miliardarul a extins compania producătoare de ciment, Dangote Cement, care reprezintă aproape 80% din averea sa, în nouă ţări din Africa, pe lângă Nigeria.

 

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: africa investitii Europa
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close