Antena 3 CNN Externe Cel mai bogat om din Ucraina vrea să dea în judecată Rusia. Se plânge de pierderi uriașe

Cel mai bogat om din Ucraina vrea să dea în judecată Rusia. Se plânge de pierderi uriașe

Cel mai bogat om din Ucraina a declarat că vrea să dea în judecată Rusia pentru pierderi între 17 și 20 de miliarde de dolari pe care le-ar fi suferit în urma bombardamentelor asupra uzinelor de oțel pe care le deține în Mariupol.

Cel mai bogat om din Ucraina vrea să dea în judecată Rusia. Se plânge de pierderi uriașe
Sursa foto: Twitter / Rumble.com
de Cerasela Stafie    |    26 Mai 2022   •   17:31

Combinatul siderurgic Azovstal a suferit pagube grele din cauza bombardamentelor și bombardamentelor rusești după ce uzina a devenit ultimul bastion de apărare în orașul portuar din sudul țării. Combinatul de oțel și fier Illich, deținut tot de Akhmetov, a fost, de asemenea, grav avariat în timpul bombardamentelor rusești asupra orașului Mariupol.

”Cu siguranță vom da în judecată Rusia și vom cere despăgubiri corespunzătoare pentru toate pierderile și afacerile pierdute", a declarat Rinat Akhmetov, care deține cel mai mare producător de oțel ucrainean Metinvest, într-un interviu acordat portalului de știri ucrainean mrpl.city, citat de Reuters.

Întrebat câți bani a pierdut Metinvest din cauza pagubelor suferite de Azovstal și Illich, acesta a răspuns: ”Costul de substituire ... din cauza agresiunii rusești este de la 17 la 20 de miliarde de dolari. Suma finală va fi stabilită într-un proces împotriva Rusiei".

Miliardarul Akhmetov avea deja afacerile distruse înainte de război de opt ani de lupte în estul Ucrainei, după ce separatiștii pro-ruși au cucerit porțiuni de teritoriu din această zonă. De la invazia Rusiei din 24 februarie, Metinvest a anunțat că nu poate respecta contractele de aprovizionare.

×
Subiecte în articol: dat in judecata Rusia Război Ucraina
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close