Antena 3 Externe Cel mai căutat criminal nazist din lume, identificat la Budapesta. A contribuit la moartea a peste 15.700 de evrei

Cel mai căutat criminal nazist din lume, identificat la Budapesta. A contribuit la moartea a peste 15.700 de evrei

de Antena3.ro    |    15 Iul 2012   •   22:28
Cel mai căutat criminal nazist din lume, identificat la Budapesta. A contribuit la moartea a peste 15.700 de evrei

Cel mai căutat criminal nazist din lume Laszlo Csatary, în vârstă de 97 de ani, acuzat de complicitate la moartea a 15.700 de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost găsit la Budapesta, a declarat duminică directorul biroului centrului Wiesenthal din Israel, informează AFP.
   
"Pot confirma că Laszlo Csatary a fost identificat şi găsit la Budapesta", a declarat Efraim Zuroff. "(Cotidianul britanic) The Sun l-a putut fotografia şi filma datorită informaţiilor pe care le-am furnizat în septembrie 2011", a adăugat acesta.
   
Cotidianul britanic a anunţat duminică pe pagina sa de Internet că cel mai căutat criminal de război nazist de naţionalitate ungară din lume "a fost identificat şi găsit" în capitala ungară.
   
"Acum zece luni, un informator ne-a furnizat informaţii care ne-au permis să îl localizăm pe Laszlo Csatary la Budapesta. Acest informator a primit recompensa de 25.000 de dolari pe care o acordam pentru informaţii care să permită găsirea criminalului nazist", a explicat Zuroff într-un interviu prin telefon pentru AFP.
   
Acesta a adăugat că informaţiile privind locaţia sa au fost transmise în septembrie 2011 Parchetului din Budapesta.
   
Procurorul adjunct din Budapesta, Jeno Varga, nu a fost în măsură să confirme informaţia declarănd: "O anchetă este în curs. Parchetul studiază informaţiile primite".
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close