Antena 3 CNN Externe Cel mai căutat jihadist din Indonezia a fost ucis

Cel mai căutat jihadist din Indonezia a fost ucis

Cel mai căutat jihadist din Indonezia a fost ucis
de S.T.    |    19 Iul 2016   •   14:32

Extremistul jihadist cel mai căutat din Indonezia, Santoso, a fost ucis în lupte cu forțele de ordine, a anunțat marți poliția după ani de urmărire a acestui militant susținător al grupării Statul Islamic și acuzat de numeroase atacuri, potrivit AFP.

"Este într-adevăr Santoso", a declarat agenției franceze de presă șeful poliției din insulele Sulawesi, Rudy Sufahriadi, după identificarea corpului jihadistului. El a fost ucis luni în cursul unei operațiuni a forțelor de securitate într-o regiune muntoasă din Sulawesi.

"Am interogat oameni pentru a-i identifica corpul și am făcut apel la persoane care au luptat alături de el. Ei mi-au confirmat că este într-adevăr el," a adăugat acesta.

Acuzat de numeroase atacuri împotriva forțelor de ordine, Syaikh Abu Wardah Santoso, mai cunoscut sub numele de Santoso, era liderul Mujahedinilor din Indonezia de Est. El lansase un apel pentru participare la războiul sfânt, înregistrări video postate online și era căutat de cinci ani de sute de polițiști și militari.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close