Antena 3 CNN Externe Cel mai cunoscut hacker român, ucis de presa americană. Guccifer, petardă mediatică în SUA

Cel mai cunoscut hacker român, ucis de presa americană. Guccifer, petardă mediatică în SUA

Cel mai cunoscut hacker român, ucis de presa americană. Guccifer, petardă mediatică în SUA
06 Iul 2016   •   20:23

Informaţii despre dispariţia sau moartea românului Guccifer au fost vehiculate pe parcursul ultimelor zile în SUA şi au fost puse în legătură cu o presupusă „lichidare“ a hackerului pentru a bloca o anchetă FBI în ceea ce o priveşte pe Hillary Clinton, scrie Adevărul.

Mai multe site-uri de ştiri obscure din Statele Unite ale Americii au vehiculat în ultimele zile informaţia potrivit căreia Marcel Lazăr Lehel, hackerul român devenit celebru în mediul online sub porecla „Guccifer“, ar fi dispărut din celula închisorii din Virginia unde ispăşeşte condamnarea dispusă de justiţia americană pentru infracţiuni informatice. 

O variaţie a ştirii a fost că Lazăr ar fi fost găsit spânzurat în celulă. Jurnaliştii de la publicaţia independentă snopes.com susţin că au verificat informaţia la Penitenciarul Virginia, iar oficialii închisorii le-au confirmat că este un zvon fals şi că deţinutul Marcel Lazăr Lehel este în viaţă. De altfel, chiar şi apropiaţii din România ai lui Marcel Lazăr Lehel spun că n-au auzit ca Guccifer să fi păţit ceva. Reprezentanţii Primăriei comunei Păuliş, de care aparţine satul Sâmbăteni, locul de naştere al lui Marcel Lazăr, au declarat pentru "Adevărul" că tot ce ştiu despre el este că se află în închisoare în Statele Unite. „Nu am auzit că a murit sau altceva. Am vorbit şi cu vecinii lui şi nimeni nu ştie nimic. Familia lui este mai retrasă şi nu prea stă de vorbă cu vecinii, însă o aşa veste ar circula repede”, ne-a spus o angajată a primăriei.

 

×
Subiecte în articol: hacker guccifer moarte
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close