Antena 3 CNN Externe Cel mai cunoscut român din New York este acuzat că fură din şpaga angajaţilor

Cel mai cunoscut român din New York este acuzat că fură din şpaga angajaţilor

Cel mai cunoscut român din New York este acuzat că fură din şpaga angajaţilor
20 Apr 2012   •   12:47

Restaurantulul de lux, Nello, din New York, al cărui proprietar este românul Nelu Bălan, este din nou în atenţia opiniei publice din metropola americană, titrează New York Post.

Şase bucătari, un ajutor de ospătar şi un recepţioner au depus o plângere, la un tribunal teritorial, în care au declarat că românul i-a forţat să muncească 60 de ore săptămânal, fără să le plătească orele în plus. Foştii angajaţi l-au mai acuzat pe Bălan că îi înşela frecvent în privinţa bacşişurilor cuvenite şi "ora pauzei de prânz" avea doar 15 minute.
Se pare că banii care trebuiau să intre în buzunarele personalului, în jur de 100 de mii de dolari, erau deturnaţi către fiica lui Bălan sau către şoferul acestuia.

Nelu Bălan este un personaj exotic din industria restaurantelor din Manhattan. El se mândreşte cu faptul că este român, amintind tuturor că este descendentul lui Vlad Ţepeş, asimilat cu Dracula de către americani.

Bălan deţine de 20 de ani un local de fiţe, Nello, cu specific italian, pe una din cele mai cunoscute artere rutiere din lume, Madison Avenue. Aici, o porţie de paste cu trufe costă 275 de dolari.
Printre clienţii care-i trec regulat pragul se numără Mickey Rourke, Jay-Z, surorile Williams şi oligarhul rus, Roman Abramovich.

×
Subiecte în articol: New York
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close