Antena 3 CNN Externe Cel mai curajos rus. A pus o întrebare care l-a ŞOCAT pe Medvedev

Cel mai curajos rus. A pus o întrebare care l-a ŞOCAT pe Medvedev

Cel mai curajos rus. A pus o întrebare care l-a ŞOCAT pe Medvedev
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
26 Ian 2012   •   08:53

Preşedintele rus a fost pus miercuri într-o situaţie stânjenitoare, în cursul unei întâlniri cu studenţi. Un tânăr l-a întrebat pe Dmitri Medvedev dacă este pregătit să fie condamnat la "pedeapsa cu moartea", ca fostul dictator irakian Saddam Hussein, informea AFP.
 
"Ţara noastră se află în prezent într-o situaţie tensionată, revoluţionară. Sunteţi pregătit să vă asumaţi responsabilităţile?", l-a întrebat Vladimir Poliakov, student la Facultatea de Jurnalism a Universităţii din Moscova, pe preşedinte.

În cazul unei revoluţii în Rusia, "aţi fi pregătit să justificaţi în faţa unui tribunal deciziile pe care le-aţi luat?", a continuat el.

"Înţelegeţi că aţi putea fi condamnat chiar la pedeapsa cu moartea? Sunteţi pregătit să acceptaţi acest lucru plin de curaj, aşa cum a făcut-o Saddam Hussein, sau veţi imigra în Coreea de Nord?", a insistat acest băiat cu părul lung.

Vizibil uluit, Medvedev a răspuns că "nu vede motive" pentru o revoluţie în Rusia şi că nu-i este "frică de nimic".

"Atunci când eşti preşedinte, trebuie să fii pregătit să faci faţă la orice. Iar eu sunt pregătit în acest sens", a spus liderul rus.

"Probabil că este cea mai curajoasă întrebare pe care aţi adresat-o în viaţa dumneavoastră", a adăugat preşedintele zâmbind.

Nemulţumit de răspuns, tânărul a insistat spunând că doreşte un "răspuns exact" la întrebarea sa, şi anume dacă Medvedev este "pregătit să moară" pentru idealurile sale.

"Dacă aveţi nevoie de un răspuns exact, (atunci) bineînţeles, sunt pregătit să mor pentru idealurile mele", a dat asigurări preşedintele.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev Rusia student intrebare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close