Antena 3 CNN Externe Cel mai grav accident din Franţa din ultimii 33 de ani. Cum s-a produs tragedia

Cel mai grav accident din Franţa din ultimii 33 de ani. Cum s-a produs tragedia

Cel mai grav accident din Franţa din ultimii 33 de ani. Cum s-a produs tragedia
Sursa foto: Foto: France.info
23 Oct 2015   •   14:00

Şoferul autocarului implicat în accidentul rutier din Franţa, în urma căruia 42 de persoane au murit, ar fi explicat cum s-a produs tragedia.

„S-a trezit cu acel camion în faţa lui şi nu l-a mai putut evita. Impactul a fost extrem de violent, de aceea autocarul a luat foc imediat. Dându-şi seama că nu poate evita impactul, şoferul a activat imediat ieşirile de salvare”, a declarat un corespondent al France.info. 

Deşi iniţial se anunţase că ambii şoferi au decedat în accident, primarul localităţii Puisseguin a informat că şoferul autocarului a supravieţuit impactului.

Cel puțin 42 de persoane, majoritatea persoane în vârstă, au murit vineri dimineață în urma coliziunii frontale între un autocar și un camion pe o șosea din sud-vestul Franței.

Cauzele accidentului nu s-au stabilit încă. Unul dintre vehicule se pare că a ajuns la un moment dat de-a curmezișul drumului, iar celălalt nu ar fi putut să mai evite impactul, notează AFP, potrivit AFP.

Este catastrofa rutieră cea mai gravă din Franța după 1982, când un accident de autocar s-a soldat cu moartea a 53 de persoane, dintre care 44 de copii, pe o autostradă din apropiere de Dijon. Spre deosebire de accidentul de vineri, atunci au fost implicate în coliziune zeci de autovehicule.



 

×
Parteneri
Leguma cu care românii au dat lovitura în această perioadă E 30 lei kg!
x close