Cel mai important contract dintre China şi Rusia din ultimul deceniu. Chinezii vor să cumpere 48 de avioane de vânătoare

de D.D.    |    06 Mar 2012   •   12:06
Cel mai important contract dintre China şi Rusia din ultimul deceniu. Chinezii vor să cumpere 48 de avioane de vânătoare Foto: Wikipedia.org
Autorităţile ruse negociază cu cele chineze în vederea vânzării a 48 de avioane de vânătoare de tip Suhoi. Potrivit AFP, contractul se ridică la patru miliarde de euro. Moscova cere însă garanţii ca avioanele să nu fie copiate.

"Cele două părţi au ajuns, practic, la un acord cu privire la cantitatea de livrat. China s-a declarat pregătită să achiziţioneze 48 de avioane de vânătoare de tip Su-35", a declarat o sursă din cadrul complexului militaro-industrial rus.

Acest contract între Rusia şi China urmează să fie "cel mai important din ultimul deceniu" şi să relanseze cooperarea între cele două ţări. Asta în contextul în care Beijingul s-a desprins de sub influenţa Moscovei în materie de armament încă din 2007.

Ruşii insistă să introducă în contract clauze ce interzic Chinei să copieze aceste avioane cu scopul de a le vinde ulterior altor state. Beijingul refuză deocamdată această clauză.

Chinezii au copiat, deja, mai multe tipuri de avioane ruse.

Parteneri
x close