Antena 3 Externe Cel mai inutil aeroport din lume. A costat o avere şi este încă nefolosit de 12 ani

Cel mai inutil aeroport din lume. A costat o avere şi este încă nefolosit de 12 ani

18 Aug 2018   •   21:55
Cel mai inutil aeroport din lume. A costat o avere şi este încă nefolosit de 12 ani
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com

Aeroportul de pe insula Sfânta Elena din Oceanul Atlantic, rezultatul unei investiţii de 285 de milioane de lire sterline, este poreclit ”cel mai inutil aeroport din lume” după mai multe etape de regres, potrivit telegraph.co.uk.

Guvernul britanic a anunţat primele planuri de construire a unui aeroport pe insula Sfânta Elena în 2005, dar problemele întâmpinate în găsirea unei firme de construcţii potrivită şi presiunile financiare aduse de recesiunea globală au determinat întârzierea semnării contractelor până în 2011.

Aeroportul a fost deschis oficial în iunie 2016, dar cu o mare problemă: aeronavele mari nu pot ateriza aici din cauza vânturilor puternice. Pe 18 aprilie 2016, un zbor de test operat de Comair pentru British Airways a dus la concluzia că un Boeing 737-800 avea nevoie de trei încercări pentru o aterizare de succes şi timp de mai mult de un an doar mici aeronave private au putut să folosească aeroportul, potrivit businessmagazin.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close