Antena 3 CNN Externe Cel mai mare aeroport din Europa ar putea fi ÎNCHIS

Cel mai mare aeroport din Europa ar putea fi ÎNCHIS

Cel mai mare aeroport din Europa ar putea fi ÎNCHIS
Sursa foto: Foto: www.kinghdwallpaper.com
15 Iul 2013   •   20:29

Primarul Londrei, Boris Johnson, urmează să prezinte unei comisii guvernamentale o serie de propuneri privind închiderea sau redimensionarea aeroportului Heathrow, cel mai mare din Europa.

Potrivit The Guardian, viitorul aeroportului Heathrow intră într-o săptămână critică, în joc fiind soarta acestuia - extinderea sau chiar închiderea aeroportului.

Johnson va prezenta în această săptămână Comisiei pentru Aeroporturi planurile pentru transformarea Heathrow într-o zonă rezidenţială. Conducerea aeroportului propune însă construirea unei noi piste.

Primarul doreşte dezvoltarea unui nou aeroport cu patru piste în estul Londrei, în detrimentul Heathrow. Pentru noul aeroport, primarul propune trei posibile locaţii, două în estuarul Tamisei, precum şi extinderea actualului aeroport Stansted.

În plus, Johnson cere închiderea sau reducerea dimensiunilor Heathrow, întrucât terenul poate fi folosit pentru a construi un nou cartier.

Guvernul britanic ar putea cumpăra Heathrow pentru circa 15 miliarde de lire sterline (22 de miliarde de dolari) şi ar putea folosi terenul de 1.220 de hectare pentru a construi 100.000 de locuinţe pentru până la 250.000 de oameni, creând astfel un nou cartier care ar mai reduce presiunea pe piaţa imobiliară, a declarat, luni, Johnson, arată Bloomberg.

Legăturile de transport foarte bune fac locaţia ideală pentru construcţia de locuinţe şi sedii de companii, arată planurile primarului.

"Pare de necrezut că un primar al Londrei propune achiziţia forţată şi apoi închiderea Heathrow. Propunerea primarului ar lăsa 114.000 de oameni în faţa concedierii, ar creşte coturile pentru contribuabili şi ar dura mai mult să fie implementată decât continuarea pe baza solidă deja existentă la Heathrow", a declarat un purtător de cuvânt al Heathrow.

Primarul şi conducerea Heathrow sunt de acord asupra faptului că Londra are nevoie de un hub aerian puternic în zona de sud-est a oraşului. Viziunea acestora este, însă, contestată de alte aeroporturi din Londra şi apropiere.

Până la finalul anului 2013, comisia guvernamentală va anunţa o listă scurtă cu noi opţiuni pentru piste aeriene, urmând ca studiile detaliate să fie efectuate în 2014. Comisia va face recomandări după alegerile generale din 2015.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson Londra
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close