Antena 3 CNN Externe Cel mai mare atac cibernetic din sectorul asigurărilor

Cel mai mare atac cibernetic din sectorul asigurărilor

Cel mai mare atac cibernetic din sectorul asigurărilor
Sursa foto: Foto: www.theepochtimes.com
05 Feb 2015   •   09:24

Compania de asigurări Anthem, a doua ca mărime din Statele Unite, a dezvăluit miercuri seara că a fost victima a ceea ce se crede a fi cel mai mare atac cibernetic din acest sector. În urma atacului, au fost expuse datele personale ale 80 de milioane de clienţi, relatează Financial Times, în ediţia electronică.

Potrivit reprezentanţilor companiei, au fost sustrase datele unui număr necunoscut de foşti şi actuali clienţi ai săi, inclusiv coduri numerice personale şi detalii privind salariile.

Baza de date a companiei, care a fost ţinta a ceea ce Anthem numeşte "un atac informatic extern foarte sofisticat", conţinea detalii despre aproximativ 80 de milioane de persoane, dintre care aproximativ jumătate sunt clienţi actuali.

Într-un mesaj adresat membrilor, Joseph Swedish, directorul executiv al companiei, a declarat că aceasta nu are "nicio dovadă" în acest stadiu că vreun card de credit sau vreo informaţie medicală au fost furate împreună cu alte date, dar incidentul este investigat.

Atacul informatic a fost descoperit chiar de companie, acesta fiind unul dintre rarele cazuri în care un atac la scară largă este identificat prin mijloace interne mai degrabă decât să fie raportat de o parte terţă, arată un oficial din cadrul Mandiant, o companie de securitate informatică chemată după descoperirea problemei.

Anthem a declarat că a contactat FBI în legătură cu atacul şi a "făcut imediat efortul de a închide vulnerabilitatea de securitate".

×
Subiecte în articol: atac cibernetic atac cibernetic

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close