Antena 3 CNN Externe Cel mai mare dezastru din istoria Pakistanului: 1.500 de morţi şi 2.500 de răniţi în urma inundaţiilor

Cel mai mare dezastru din istoria Pakistanului: 1.500 de morţi şi 2.500 de răniţi în urma inundaţiilor

Cel mai mare dezastru din istoria Pakistanului: 1.500 de morţi şi 2.500 de răniţi în urma inundaţiilor
Sursa foto: Foto: Antena 3
29 Aug 2010   •   14:56

Situaţie dramatică în Pakistan, unde mai mult de 20% din suprafaţa ţării este sub ape. Inundaţiile au făcut peste 1.500 de victime şi au lăsat mai mult de şase milioane de oameni fără locuinţe. Vorbim despre cel mai mare dezastru natural din istoria Pakistanului.

Pakistanezii din regiunile afectate fug din calea apelor. Pentru unii, este deja a doua evacuare, în condiţiile în care inundaţiile fac ravagii în ţară de peste o lună. Cei mai norocoşi dintre ei au găsit locuri în adăposturile speciale. Nu toţi au avut însă aceeaşi soartă. Oamenii au rămas fără case, fără recolte şi mancare sau medicamente. Disperaţi, ei cer ajutor zeităţilor hinduse.

ONG-uri, organizaţii umanitare şi armata pakistaneză au distribuit hrană, apă şi medicamente sinistraţilor. Potrivit estimărilor, peste 8 milioane de oameni au nevoie urgentă de ajutor.

Pagubele se ridică la nivelul miliardelor de dolari. Şi asta pentru că infrastructura a fost distrusă iar recoltele au fost compromise.

Guvernul pakistanez a confirmat că mai mult de 1.500 de oameni au murit şi aproape 2.500 au fost răniţi în urma inundaţiilor. Autorităţile locale avertizează că există riscul ca milioane de oameni să moară din cauza bolilor şi a lipsei de hrană.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: pakistan inundatii
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc
x close