Antena 3 Externe Cel mai mare festival de baloane cu aer cald se desfăşoară în Germania până pe 13 septembrie

Cel mai mare festival de baloane cu aer cald se desfăşoară în Germania până pe 13 septembrie

07 Sep 2009   •   16:24
Cel mai mare festival de baloane cu aer cald se desfăşoară în Germania până pe 13 septembrie
Sursa foto: festival de baloane

Un mic oraş din Germania este gazda celui mai mare festival de baloane cu aer cald din lume. Ineditul spectacol, a cărui tradiţie datează de acum 23 ani, atrage mii de vizitatori în fiecare an.

Festivalul de anul acesta şi-a deschis porţile în mod oficial vineri, dar niciun balon nu s-a ridicat până duminică seară, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Pentru următoarele zile însă, specialiştii au anunţat vreme bună, aşa că cele peste 200 de baloane cu aer cald care participă la festival îi vor putea încânta pe spectatori.
Organizatorii spun că acest festival este cel mai mare de acest fel. Participă echipe din ţări precum Germania, Elveţia, Marea Britanie, Polonia, Rusia, dar şi Thailanda şi Arabia Saudită

Potrivit organizatorilor, ediţia din 2009 a festivalului a adunat participanţi din 13 ţări, organizaţi în 216 echipe.

Organizatorii au stabilit ca baloanele cu aer cald să se ridice în aer de două ori pe zi. În jur de 200.000 de vizitatori sunt aşteptaţi să vină la festival, care va dura până pe 13 septembrie.

El a fost organizat pentru prima oară în 1986 şi are loc de atunci în fiecare an.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close