Antena 3 CNN Externe Cel mai mare mall din lume, un "templu" GOL, ocupat în proporţie de 1%. Măsoară 900.000 mp

Cel mai mare mall din lume, un "templu" GOL, ocupat în proporţie de 1%. Măsoară 900.000 mp

Cel mai mare mall din lume, un "templu" GOL, ocupat în proporţie de 1%. Măsoară 900.000 mp
de O.P.    |    21 Feb 2013   •   09:44

Obsesia chinezilor pentru construcţiile imense nu s-a oprit doar la nivelul autostrăzilor interminabile sau al oraşelor fantomă, ci, la opt ani de când a fost ridicat, cel mai mare mall din lume, cu o suprafaţă totală de 890.000 de metri pătraţi este ocupat doar în proporţie de 1%.

New South China este împărţit în şapte mari zone, dedicate marilor oraşe ale Europei: Roma, Paris, Veneţia sau Amsterdam. Mai mult, în interiorul mall-ului te poţi da cu gondola, sau într-un montagne russe.

Puţinii comercianţi care şi-ar deschis magazine în acest mall spun că sunt zile în care nu vând absolut nimic, deoarece clienţii care vin în New South China merg mai repede în parcul de distracţii.

Deşi oraşul Dongguan are o populaţie de 10 milioane de locuitori, aceştia sunt în mare parte muncitori săraci, care nu sunt atraşi de ofertele mall-ului.

Însă un alt dezavantaj este acela că cel mai mare mall din lume nu este legat de restul ţării de o autostradă, sau de un aeroport, oraşul fiind considerat un "punct mort".
 

Cu toate astea, miliardarul care a ridicat acest colos nu se lasă bătut şi spune că vrea să mai construiască alţi 200.000 mp dedicaţi spaţiilor comerciale, pentru a-şi asigura locul în Cartea Recordurilor.





×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close