Antena 3 CNN Externe Cel mai mare parc eolian maritim din lume, inaugurat în Marea Britanie (VIDEO)

Cel mai mare parc eolian maritim din lume, inaugurat în Marea Britanie (VIDEO)

Cel mai mare parc eolian maritim din lume, inaugurat în Marea Britanie (VIDEO)
24 Sep 2010   •   17:30

 

Cel mai mare parc eolian maritim din lume a fost inaugurat în Marea Britanie. Proiectul a fost demarat acum un an de Guvernul de la Londra şi a costat 780 de milioane de lire sterline. Parcul eolian generează suficientă energie pentru 240 de mii de case.

Parcul eolian din apropiere de Kent este considerat cel mai îndrăzneţ proiect pentru energie verde din lume. Are şi de ce. 780 de milioane de lire sterline au fost investite în proiect. Specialiştii britanici speră ca în următorii o sută de ani, 20 la sută din necesarul de energie să provină din proiectele eoliene. Sunt însă şi voci care nu văd energia eoliană o miză sigură.

Specialiştii spun că energia eoliană are multe minusuri. Printre acestea lipsa unei alternative atunci când nu este vânt şi faptul că nu se poate depozita. Cu toate acestea, pare să aibă succes printre britanicii din Kent.

La data finalizării, parcul eolian de la Kent va număra 341 de turbine. Marea Britanie are cele mai multe parcuri eoliene pe mare din toată lumea. Iar autorităţile londoneze spun că vor continua astfel de proiecte şi pe viitor.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Accident cu șapte victime, pe Podul Basarab din București
x close