Antena 3 CNN Externe Cel mai mare parc eolian off-shore din lume ar putea fi construit în nordul Scoţiei

Cel mai mare parc eolian off-shore din lume ar putea fi construit în nordul Scoţiei

Cel mai mare parc eolian off-shore din lume ar putea fi construit în nordul Scoţiei
Sursa foto: Foto: carbonenergy.blogspot.com
02 Sep 2012   •   14:14

Cel mai mare parc eolian off-shore din lume ar putea fi construit în largul coastei de nord a Scoţiei, costul proiectului cu 339 de turbine fiind estimat la 4,5 miliarde de lire sterline, potrivit cotidianului britanic The Guardian.
   
Proiectul transmis autorităţilor locale pentru aprobare ar putea asigura aprovizionarea cu energie a 40% din gospodăriile din Scoţia.
   
Parcul eolian de 1,5 GW este dezvoltat de Moray Offshore Renewables, o companie mixtă între grupul petrolier spaniol Repsol şi o divizie a grupului energetic portughez EDP.
   
Proiectul de la Moray Firth a declanşat deja controverse, fiind contestat de miliardarul american Donald Trump. Acesta afirmă că turbinele de 200 de metri înălţime vor strica priveliştea de pe un tren de golf pe care intenţionează să-l construiască.
   
"Estimăm că proiectul va fi capabil să asigure necesarul de energie electrică pentru 800.000 până la 1 milion de gospodării", a declarat Dan Finch, director de proiect. Producţia de energie ar urma să înceapă în 2018.

RenewableUK, o organizaţie a industriei energiei regenerabile din Marea Britanie, afirmă că proiecte eoliene off-shore însumând 4,5 GW vor intra în procesul de autorizare în acest an, iar în următorii opt ani ar trebui să devină operaţională o capacitate totală de 18GW.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close