Antena 3 CNN Externe Cel mai mare proiect de atentate al Al-Qaeda a fost oprit de servicile secrete

Cel mai mare proiect de atentate al Al-Qaeda a fost oprit de servicile secrete

Cel mai mare proiect de atentate al Al-Qaeda a fost oprit de servicile secrete
Sursa foto: Foto: causes-of-terrorism.net
29 Sep 2010   •   15:09

Mai multe atacuri teroriste simultane, prevăzute în Franţa, Germania şi Marea Britanie şi planificate în Pakistan au fost dejucate de către serviciile secrete de informaţii, portivit Sky News. Experţii spun că atentatele erau într-un stadiu avansat, nefiind iminente totuşi.

Acesta este considerat a fi cel mai serios proiect de atentate planificate al grupării teroriste Al-Qaeda din ultimii ani, planificat de liderii reţelei dar şi de talibani. Un oficial american înalt, citat de Sky News, ar fi menţionat că SUA era, de asemenea, una din ţintele acestor atacuri.

Potrivit serviciilor secrete, atentatele ar fi fost asemănătoare celei din noiembrie 2008 din Bombay, India când au fost ucise163 de persoane, după ce un comando de islamişti a atacat simultan mai multe obiective, între care şi hoteluri.

Informaţiile care au ajutat serviciile secrete la stoparea acestor atacuri, au la bază un interogatoriu al unui cetăţean neamţ, capturat la sfârşitul verii în timp ce încerca să revină în Europa, care era suspectat de terorism şi care, este în prezent deşinut al bazei americane din Afganistan.

Statele Unite au crescut numărul de atacuri cu avioane fără pilot asupra acestor zone de la frontiera cu Afganistanul, teritoriu al talibanilor şi sanctuar al membrilor Al-Qaeda din întreaga lume.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: terorism atacuri pakistan
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close