Antena 3 CNN Externe Cel mai mare smarald din lume ar putea fi un fals. Proprietarul, arestat pentru fraudă

Cel mai mare smarald din lume ar putea fi un fals. Proprietarul, arestat pentru fraudă

Cel mai mare smarald din lume ar putea fi un fals. Proprietarul, arestat pentru fraudă
Sursa foto: Foto: bzi.ro
de M.Z.    |    30 Ian 2012   •   08:33

Licitaţia pentru cel mai mare smarald din lume s-a transformat într-un adevărat circ, în Canada. Piatra de 57.000 de carate, estimată la peste un milion de dolari, nu şi-a găsit cumpărător, iar proprietarul ei a fost arestat, sub acuzaţia de fraudă. Mai mult, colecţionarii au început să se întrebe dacă nu cumva uriaşul smarald e un fals.

Diamantul Teodora, adică Darul lui Dumnezeu în limba greacă, a fost expus zilele trecute, pentru a atrage cumpărătorii. Proprietarul spera că smaraldul de 11,5 kilograme îi va aduce cel puţin 1,5 milioane de dolari, adică preţul de pornire al licitaţiei.

Şi totuşi, smaraldul i-a adus ghinion bărbatului. Înaintea licitaţiei, poliţiştii canadieni i-au pus cătuşele. El a fost reţinut în Ontario, pentru fraudă.

Poliţia nu a făcut nicio menţiune despre natura fraudei, însă arestarea i-a pus pe gânduri pe cei care voiau să liciteze smaraldul. Au apărut zvonuri că piatra nu ar fi chiar atât de preţioasă şi că proprietarul i-ar fi modificat culoarea în verde, ca să pară veritabilă. Aşa că, licitaţia s-a încheiat fără ca cineva din sală să ofere vreun preţ. Casa de licitaţii nu pare să se dea bătută.

Pentru a îndepărta orice suspiciune, casa de licitaţie a prezentat şi un certificat de autenticitate al smaraldului, însă un canadian a susţinut că a cumpărat de pe internet o piatră identică, pe care a dat doar câteva sute de dolari.

 




×
Subiecte în articol: licitatie esec arestat proprietar
Parteneri
Incendiu într-o hală cu produse petroliere, în Ploieşti
x close