Antena 3 CNN Externe Cel mai periculos infractor român din Spania, Ion Clămparu, subiectul unui reportaj de investigaţie în Spania

Cel mai periculos infractor român din Spania, Ion Clămparu, subiectul unui reportaj de investigaţie în Spania

Cel mai periculos infractor român din Spania, Ion Clămparu, subiectul unui reportaj de investigaţie în Spania
Sursa foto: Foto: telenews.ro
19 Noi 2011   •   12:06
Reportajul prezintă imagini exclusive cu traficantul de carne vie din arestul poliţiei. De asemenea, investigaţia dezvăluie întreaga reţea a lui Clămparu, formată tot din infractori români, dar şi victimele sale - zeci de tinere obligate să se prostitueze.

Ion Clămparu, cel mai căutat interlop al României a fost prins în septembrie la Madrid după 8 ani de căutări. Oamenii lui au fost arestati in tara inca din 2004 dar el a scapat după ce a reusit sa fuga cu un an mai devreme. În România, Clămparu are de executat 13 ani de închisoare.

Ion Clămparu, zis Papa, Naşul sau Cabeza de Cerdo - Cap de Porc în spaniolă, este unul dintre cei mai căutaţi interlopi români din ultimii ani. Are 42 de ani, un fizic impresionant şi nu se teme de nimic, cel puţin aşa arată profilul său psihologic. Revoluţia l-a prins în penitenciar, din cauza unei crime. Peste 10 ani, în 1999, era eliberat de la Penitenciarul Aiud. În doar cîţiva ani a pus la punct o organizaţie interlopă asemănătoare Camorrei. Locotenenţii interlopului erau cu toţii români pe care îi cunoscuse în puşcărie.
 


Racolau tinere din toate zonele ţării. Profitau de faptul că fetele proveneau din familii sărace şi le promiteau locuri de muncă în Spania, ca dansatoare, menajere, ospătăriţe. Când ajungeau acolo, fetele erau obligate să se prostitueze. grupul coordona aproape 150 de prostituate şi proxeneţi, care operau în parcul Casa del Campo din Madrid.

Regulile erau stricte: fetele erau îmbrăcate toate la fel, erau obligate să accepte doar clienţi de naţionalitate spaniolă, şi li se interzicea să discute una cu alta, să-şi spună numele adevărat ori să-şi povestească viaţa anterioară. Sumele impresionante obţinute de interlopi erau trimise înapoi în ţară prin curieri sau prin şoferii autocarelor care veneau spre România.

În ultimii ani Clămparu a fost vânat de poliţia spaniolă. O singură dată au ajuns aproape de el, l-au identificat, dar operaţiunea s-a soldat cu un eşec. "Era ca Zorro. Ştii că există, dar nimeni nu l-a văzut, spunea un poliţist spaniol.

Clămparu supraveghea din umbră întreaga operaţiune. Puţini dintre oamenii săi îi cunoşteau chipul. Într-o vreme s-a zvonit că şi-ar fi schimbat înfăţişarea, că şi-ar fi modificat amprentele sau chiar că ar fi murit.

În cele din urmă, tot spaniolii i-au venit de hac. Autorităţile de la Madrid au reuşit să-l captureze după aproape un deceniu de căutări.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close